Τοπικές Γεύσεις
Δοκιμάστε «κεμπάπ» το οποίο όμως καμία σχέση δεν έχει με το γνωστό σε όλους κεμπάπ. Είναι κομμάτια κρέατος από χοιρινό, αρνί ή προβατίνα και ψήνεται στη σούβλα (δηλαδή… κοντοσούβλι)
Οπωσδήποτε δοκιμάστε τα γλυκά, όπως η «σπάτουλα» στην Καλαμπάκα, και τον τοπικό χαλβά.
Διάσημη είναι η περιοχή και για το Τρικαλινό τσίπουρο με γλυκάνισο. Παρασκευάζεται με την ίδια διαδικασία απόσταξης, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, μόνο που εδώ είναι διπλή: Πρώτα μπαίνουν στο καζάνι τα στέμφυλα, και το προϊόν της πρώτης απόσταξης συγκεντρώνεται και γίνεται -σε καθαρό καζάνι πια- η δεύτερη απόσταξη. Εκεί μπαίνει ο γλυκάνισος ή άλλα μυρωδικά.
Δείτε τις αναλυτικές μας πληροφορίες για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της Καλαμπάκας, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε όλα τα παραπάνω, μαζί με τις δυνατότητες on-line κρατήσεων που σας προσφέρουμε.