Click & Win!
Let your journey begin!Κάνε Register και κέρδισε μοναδικές προσφορές για Shopping!

Μπιτ Μπαζάρ

Είναι ένα από τα μυστικά της Θεσσαλονίκης, το οποίο φανερώνεται σε όποιον το αναζητήσει..
  • Διεύθυνση: Προσφυγικής Αγοράς 32-34, οικοδομικό τρίγωνο Βενιζέλου - Ολύμπου - Τοσίτσα, Θεσσαλονίκη
Κρυμμένο στην εσωτερική πλατεία , οντά στην οδό Βενιζέλου και Φιλίπου και περιτριγυρισμένο από ψηλά κτίρια, το Μπίτ Μπαζάρ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός όσον αφορά τις νεαρές ηλικίες και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μέρη της φοιτητικής κοινότητας.

Η ιστορία του μας ταξιδεύει στο 1928 όταν πολλοί πρόσφυγες από την Μικρά Ασία εγκαταστάθηκαν στην πολη. Για την κάλυψη των αναγκών τους δημιουργήθηκαν πολλά νέα κτίρια μικρού μεγέθους, τα οποία είχαν μικρά καταστήματα στο ισόγειο τους.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν πολλά από αυτά τα μαγαζιά πουλούσαν μοναδικές αντίκες καθώς η όλη περιοχή λειτουργούσε σαν αγορά. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των παλαιότερων εποχών αν επισκεφτείτε το μέρος τις πρωινές ώρες καθώς αρκετά παλαιοπωλεία λειτουργούν ακόμα.

Σήμερα, πολλές όμορφες ταβερνούλες οι οποίες σερβίρουν κρασί, ρετσίνα και πολλούς μεζέδες έχουν πάρει την θέση τους. Αν και λίγο θορυβώδης, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ιδιαίτερα φιλική. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπείτε και εδώ στο πνεύμα της περιοχής είναι να πιείτε λίγα ποτηράκια κρασί παραπάνω. Εξαιτίας των χαμηλών τιμών στα περισσότερα μαγαζιά αλλά και της τοποθεσίας του, το Μπίτ Μπαζάρ προτιμάται ιδιαίτερα από τους φοιτητές.

Map

登录或注册发表留言和图片 Login/Register

Αναρτήσεις από χρήστες