Click & Win!
Let your journey begin!Κάνε Register και κέρδισε μοναδικές προσφορές για Shopping!

Καμάρα

Η θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου είναι το μνημείο που σίγουρα συγκαταλέγεται στη λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης.
  • Διεύθυνση: Καμάρα, Θεσσαλονίκη
Είναι γνωστό ως Καμάρα και βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Εγνατίας οδού σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα. Κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλερίου ο οποίος επέστρεψε νικητής στην πόλη μετά από πολέμους κατά των Περσών. Σήμερα σώζονται δύο κύριοι πεσσοί και ένας δευτερεύον και φέρουν ως επένδυση ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες που απεικονίζουν πολεμικές σκηνές.

Το κεντρικό τοξωτό άνοιγμα έχει πλάτος 9,7 μέτρα και ύψος 12,5 μέτρα, κάτω από αυτό διέρχονταν η Via Regia όπως ονομαζόταν στα ρωμαϊκά η οδός Εγνατία. Μάλιστα μέχρι το 1953 κάτω από την Καμάρα διέρχονταν η γραμμή του τραμ της Εγνατίας οδού. Μέχρι σήμερα γίνονται προσπάθειες διατήρησης του μνημείου, το οποίο απειλείται από το φαινόμενο της "γυψοποίησης" που οφείλεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση η οποία είναι έντονη στη περιοχή.

Ως επισκέπτες δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε από την πόλη χωρίς να έχετε φωτογραφήσει και φωτογραφηθεί αρκετές φορές με το μνημείο! Μάλιστα αν μείνετε για κάποιες μέρες είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσετε την συνήθεια των ντόπιων και ορίζετε και εσείς την Καμάρα ως κύριο σημείο συνάντησης.

Map

登录或注册发表留言和图片 Login/Register

Αναρτήσεις από χρήστες