Click & Win!
Let your journey begin!Κάνε Register και κέρδισε μοναδικές προσφορές για Shopping!

Το Φουγάρο

Ο ιστορικός βιομηχανικός χώρος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός
  • Διεύθυνση: Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
  • Τηλ.: +30 2752047300, +30 2752047380
  • web-site: www.fougaro.gr

Μόλις 3 χλμ. από το κέντρο του Ναυπλίου, επί της οδού Ασκληπιού, το δρόμο που οδηγεί στην Επίδαυρο, το Φουγάρο έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που άλλοτε λειτουργούσε εντός της πόλης του Ναυπλίου.

Πρωτοβουλία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ έχει σήμερα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης, που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις.

Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και Αγαπημένο Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας, τροφοδοτώντας την αγάπη για την ποιότητα και την αισθητική αναζήτηση!

Βιβλιοθήκη «Ανθός»
Η Βιβλιοθήκη «Ανθός», Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, τροφοδοτεί και στηρίζει τις πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, υποστηρίζοντας το έργο του διαδραστικού πολυχώρου «Φουγάρο».

Πρόκειται για έναν χώρο Σκέψης, Αναζήτησης, Επικοινωνίας. Κέντρο Γνώσης και Δημιουργικής Έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Καλλιεργεί δημιουργικά το ζην ενσυνειδήτως.

Δημιουργήθηκε από την προσωπική βιβλιοθήκη της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε από άλλες δωρεές βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού. 

Πρόκειται για μία Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών το υλικό της οποίας αποτελείται από τίτλους σε τρεις κυρίως γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Περιλαμβάνει περίπου 14.000 βιβλία, 150 τίτλους περιοδικών και εφημερίδων εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και αρχειακό υλικό για καλλιτέχνες. Επίσης, εκτίθεται ένα μέρος από τη συλλογή σύγχρονης τέχνης της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, που κατά περιόδους θα εναλλάσσεται.
Από το 2010, η Βιβλιοθήκη Ανθός συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, που εδρεύει στο Ναύπλιο.

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα - Τρίτη:  Κλειστά,

Τετάρτη - Παρασκευή: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00,

Πέμπτη - Σάββατο: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 22:00,

Κυριακή: 12:00 – 17:00.



Map

登录或注册发表留言和图片 Login/Register

Αναρτήσεις από χρήστες