Click & Win!
Let your journey begin!Κάνε Register και κέρδισε μοναδικές προσφορές για Shopping!

Μουσείο Μπενάκη

Το νεοκλασικό κτίριο μεταξύ της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Κουμπάρη, αρχικά οικία του ίδιου του Μπενάκη, μετά τον θάνατό του άνοιξε στο κοινό το 1931 ως Μουσείο, στεγάζοντας την ιδιωτική του συλλογή.
  • Διεύθυνση: Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας
  • Τηλ.: +30 2103671000
  • Website: www.benaki.gr

Κτίστηκε το 1867 και αναδιαμορφώθηκε από τον αρχιτέκτονα Μεταξά. Η συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν Αρχαϊκά, Βυζαντινά, Ισλαμικά εργα τέχνης και αντικείμενα παραδοσιακής τέχνης, αλλά και ιστορικά αρχεία γνωστών Ελλήνων πολιτικών, καλλιτεχνών και στρατιωτικών, φωτογραφικά αρχεία, αρχιτεκτονικά αρχεία και ένα πλήθος έργων Ελλήνων καλλιτεχνών. 

Δείτε οπωσδήποτε tα χειρόγραφα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών και τα δύο βραβεία Νόμπελ των ποιητών Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.
Επίσης, την Συλλογή Κινεζικής τέχνης: Περισσότερα από 1.300 αντικείμενα κεραμικών εκπληκτικής ποιότητας από τον 3ο αι. π.Χ., μέχρι τον 19ο αι.

Επισκεφθείτε το πολύ ενδιαφέρον πωλητήριο με αντικείμενα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου και απολαύστε έναν καφέ ή ένα σνακ στο εξαιρετικό coffee-shop στην ταράτσα, με θέα στη Βουλή και τον Εθνικό Κήπο.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 - 24:00, Κυριακή: 9:00 - 15:00.

Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

Το Πωλητήριο παραμένει ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου αλλά και τη Δευτέρα.Το Κυλικείο είναι ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Map

登录或注册发表留言和图片 Login/Register

Αναρτήσεις από χρήστες